Connect with us

KAKANJ

Provedeni unutarstranački izbori u OO SDA Kakanj, Mirnes Bašić izabran za novog predsjednika

09.01.2024.
ntvic.ba (N.B.)

Provedeni su unutarstranački izbori u Općinskoj organizaciji Stranke demokratske akcije Kakanj. Za novog predsjednika SDA Kakanj izabran je Mirnes Bašić, a za potpredsjednike izabrani su Džemal Bećirhodžić i Mirza Mušija. Zajedništvo, timski rad i borba za dobrobit svakog kakanjskog čovjeka, te borba za Bosnu i Hercegovinu – i dalje će biti prioritet u radu ove stranke – poručio je novoizabrani predsjednik SDA Kakanj.

U skladu sa Statutom i pravilima izbornog postupka Stranke demokratske akcije u Općinskoj organazaciji SDA Kakanj provedeni su unutarstranački izbori. Na Skupštini Općinskog odbora Stranke demokratske akcije Kakanj izabrano je novo rukovodstvo stranke. Većinom glasova za predsjednika SDA Kakanj izabran je Mirnes Bašić.

-Poslije ovih izbora očekujem da ćemo ponovo raditi u interesu građana Kaknja. Pozivam na jedinstvo, slogu i rad u interesu SDA, građana Kaknja i BiH, vjerujem da ćemo sačuvati harmoniju i da rezultati neće izostati, poručio je Mirnes Bašić, predsjednik OO SDA Kakanj.

Nakon provedenih izbornih aktivnosti bit će održana i konstituirajuća sjednica Općinskog odbora ove stranke na kojoj će biti izneseni planovi za naredni mandatni period.

-Iznijet ćemo planove i aktivnosti za naredni period. Ovo je izborna godina, mi smo politička partija koja ima svoje kadrove od lokalnog do državnog nivoa i planovi su da ostanemo najjača politička partija na lokalnom nivou, da imamo većinu u OV i da imamo svog načelnika – dodao je Bašić.

Za potpredsjednike Općinske organizacije na mandatni period 2023. – 2027. izabrani su Džemal Bećirhodžić i Mirza Mušija. Za članove Izvršnog odbora Općinske organizacije SDA Kakanj izabrani su Mirsad Zaimović, Nermin Mandra, Muamer Mandra, Mirnes Bajtarević, Muamer Čelebić, Kenan Alajbegović, Edin Čatić, Dženan Ajdinović, Mediha Merdić – Mamela i Mejrema Purišević. Skupština Općinske organizacije SDA Kakanj za predsjednika Kantonalne organizacije SDA ZDK predložila je Nermina Mandru.

Continue Reading