Connect with us

KAKANJ

Radio Kakanj slavi 31 godinu postojanja i rada

27.04.2023.

Radio Kakanj slavi 31 godinu postojanja i rada. Već dugi niz godina slušaocima pruža odličnu zabavu sa dosta dobre muzike i objektivnih informacija.

Početak emitovanja

27.04. 1992. godine pušten je prvi signal Radija Kakanj, koji je u početku bio u “Radio klubu” u Domu kulture.

Program je emitovan 1 sat prije podne, sat poslije podne, sa jednim gramofonom i jednim magnetofonom preko amaterske radiostanice. Kako je vrijeme prolazilo sve više se pokazvala opravdanost osnivanja radija i sve veća potreba za njegovim radom.

Radio je jačao tehnički, a i po broju mladih ljudi i entuzijasta koji su svojim radom željeli prije svega, doprinjeti što bržem, tačnom informisanju sugrađana o svim aktuelnim zbivanjima na području općine a posebno svojim slušaocma prenijeti informaciju o stanju na ratištima, prije svega o stanju i aktivnostima kakanjskih ratnih jedinica.

U poslijetratnom periodu radio bilježi stalni napredak i tehnički i programski.

Radio Kakanj danas

Danas se program emituje 24 sata dnevno na UKV području 87,9 MHz i putem interneta. Programski sadržaji su prilagođeni svim kategorijama stanovništva.

nformativni program uz zabavne sadržaje, kontakt i raznovrsnu muziku čine okosnicu našeg programa.

Od marta 2012. godine Radio Kakanj je pokrenuo i informativni portal, na kojem osim što možete slušati uživo program, možete pratiti vijesti iz općine kao i cijele BiH.

radiokakanj.co.ba

Continue Reading