Connect with us

KAKANJ

Saopštenje: Policijski službenici u Kaknju poduzimaju mjere i aktivnosti u stvaranju optimalnog bezbjedonosnog ambijenta u blizini osnovnih i srednjih škola

27.01.2023.
ntvic.ba

Obzirom da je počelo drugo polugodište u školskoj 2022/23. godini policijski službenici poduzimaju niz mjera i aktivnosti u stvaranju optimalnog bezbjedonosnog ambijenta u blizini osnovnih i srednjih škola.

U cilju stvaranja što višeg nivoa bezbjednosti učenika u saobraćaju ovom prilikom apelujemo na građane, a posebno na vozače, da obrate posebnu pažnju na kretanje učenika pored kolovoza i na samom kolovozu, te da brzinu kretanja svojih vozila u blizini škola, prilagode uslovima i stanju kolovoza, gustini saobraćaja i drugim saobraćajnim uslovima, kako bi na vrijeme mogli reagirati i zaustaviti svoje vozilo u slučaju potrebe, čime će izbjeći teže posljedice po učenike.

Također vozači trebaju da budu svjesni da su djeca najugroženija u saobraćaju zato što ne poznaju saobraćajne propise, zbog nižeg rasta nemaju dobru preglednost, a samim time su slabije uočljiva na putu. Zbog dječije razigranosti pažnja im je usmjerena na druge stvari, a ne na saobraćaj i samim time ne mogu prepoznati opasnu situaciju prilikom kretanja na putu.

 S tim u vezi policijski službenici će u narednom periodu vršiti pojačane kontrole i regulisanje saobraćaja ispred i u blizini škola u cilju bezbjednog kretanja učenika.

Komandir PS Kakanj

Mirza Smajić

Continue Reading