Connect with us

ZE-DO KANTON

Skupština ZDK: Izmijenjen Zakon o unutrašnjim poslovima ZDK, bez podrške izvještaji o radu kantonalnih institucija i službi

17.05.2023.
ntvic.ba

Skupština ZDK održala je nastavak sedme sjednice, prekinute na aprilskom zasjedanju. Također održana je i osma sjednica Skupštine ZDK. Na dnevnom redu je bilo nekoliko izvještaja kantonalnih institucija i službi koji nisu prihvaćeni.

Skupština Kantona, u skraćenom postupku, je usvojila izmjene Zakona o unutrašnjim poslovima ZDK, a donesena je i Odluka o imenovanju Nezavisnog odbora.

Razmatran je Izvještaj o radu Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona koji nije dobio potreban broj glasova. Predloženi zaključak o davanju saglasnosti na Izvještaj o izvršenju Finansijskog plana JU Služba za zapošljavanje Zeničko-dobojskog kantona, također, nije usvojen. Skupština je razmatrala i izvještaje o radu i poslovanju tri kantonalne javne ustanove. Niti jedan izvještaj nije dobio potreban broj glasova, a radi se o Javnoj zdravstveoj ustanovi Zavod za bolesti ovisnosti, JU „Penzionerski dom sa stacionarom“, te JU „Centar za djecu i odrasle osobe s posebnim potrebama“.

Razmatran je i Izvještaj o radu Kantonalne uprave za inspekcijske poslove, koji, također, nije prihvaćn.