Connect with us

KAKANJ

STŠ“Kemal Kapetanović“ Kakanj upriličila defile maturanata i maturantica

29.05.2023.
ntvic.ba (A.T.)

STŠ“Kemal Kapetanović „ upriličila je ispraćaj još jedne generacije maturanata i maturantica. Defile mladosti svojim prisustvom uveličali su roditelji i drugi građani Kaknja, koji su mladima poželjeli uspjeh i sreću u novom životnom poglavlju.

101 maturant i maturantica STŠ“Kemal Kapetanović“ Kakanj dočekali su trenutak u kojem se opraštaju od svoje škole u kojoj su četiri godine sticali znanja i provodili lijepe srednjoškolske dane. Posebno sretan i zadovoljan bio je Suad Čobo, koji je proglašen učenikom generacije.

-Današnji dan je kruna mog trinaestogodišnjeg uspjeha, prvo u osnovnoj školi a zatim u srednjoj. Ova škola je ostavila veliki pečat na moju ličnost, učinila me mnogo zrelijim i pametnijim, istakao je Suad Čobo, učenik generacije Srednje tehničke škole „Kemal Kapetanović“ Kakanj.

Govoreći o ovogodišnjoj generaciji maturanta, direktor STŠ „Kemal Kapetanović“ je izrazio zadovoljstvo postignutim rezultatima ovogodišnje generacije maturanata.

-Ove godine imamo 101 maturanta i svi su uspješno završili školovanje. Uglavnom neuobičajno su dobri rezultati, imamo puno više odličnih učenika nego inače, mi smo zadovoljni, zaključio je Haris Ljubović, direktor Srednje tehničke škole „Kemal Kapetanović“ Kakanj.

Nakon završetka srednjoškolskog obrazovanja, pred ovim mladim ljudima su novi izazovi. Obrazovanje i vještine koje su stekli tokom školovanja u ovoj školi nastojat će iskoristiti u ostvarivanju svojih daljih ciljeva.

Continue Reading