Connect with us

Uncategorized

U BiH oblačno s kišom i snijegom

26.02.2023.
ntvic.ba

U Bosni i Hercegovini danas će biti oblačno sa kišom i snijegom.

U jutarnjim satima na istoku, jugoistoku i jugozapadu Bosne se očekuje kiša, koja će postepeno preći u susnježicu i snijeg. U ostatku Bosne snijeg, a u Hercegovini kiša, pljuskovi i grmljavina. U većem dijelu zemlje obilnije padavine. Vjetar u Bosni slab do umjeren, sjeverni i sjeveroistočni, a u Hercegovini umjeren do pojačan, južni i jugoistočni, koji će prema kraju dana skrenuti na sjeverni. Jutarnja temperatura od -2 do 2, na istoku, jugoistoku i jugozaopadu Bosne od 4 do 10, a u Hercegovini do 14 stepeni. Dnevna temperatura od -2 do 3, na jugu zemlje od 10 do 16 stepeni.

Naredna tri dana oblačno sa padavinama

U ponedjeljak 27.02.2023., oblačno vrijeme. U Bosni sa slabim snijegom, a u Hercegovini sa slabom kišom ili lokalnim pljuskovima. Vjetar slab do umjeren, uglavnom, sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od -3 do 2, na jugu do 6, a dnevna -1 do 3, na jugu od 8 do 12 °C.

U utorak 28.02.2023., oblačno vrijeme. Prije podne na jugu zemlje je moguća slaba kiša. U Hercegovini i na jugozapadu Bosne, poslije podne, prolazno razvedravanje. Vjetar slab u Bosni istočni i sjeveroistočni, a u Hercegovini, veći dio dana, jugoistočni. Jutarnja temperatura zraka od -4 do 2, na jugu do 7, a dnevna od -1 do 5, na jugu zemlje od 10 do 16 °C.

U srijedu 01.03.2023., pretežno oblačno vrijeme. Prije podne lokalno slaba kiša u Hercegovini, a ponegdje na sjeveru i sjeverozapadu Bosne kiša ili susnježica. Poslije podne i tokom noći u nizinama Bosne kiša, u višim područjima i na planinama snijeg, a u Hercegovini kiša. Vjetar slab do umjeren istočni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od -3 do 3, na jugu od 6 do 10, dnevna od 0 do 5, na jugu zemlje od 7 do 12 °C.

Continue Reading