Connect with us

KAKANJ

U Edukativnom centru MIZ Kakanj na Ponijerima proteklog vikenda održan kamp za mlade

12.02.2024.
ntvic.ba (A.T., A.K.)

U Edukaciono-rekreativnom centru na izletištu Ponijeri završen još jedan kamp kojeg Muftijstvo sarajevsko organizuje za aktiviste Mreže mladih. U okviru kampa realizovane su edukativne radionice i predavanja koja za cilj imaju naučiti mlade kako da budu uspješni i kako da se nose sa iskušenjima i izazovima današnjice. Domaćin kampa bio je MIZ Kakanj na čelu sa glavnim imamom Zakirom ef. Ljubovićem u saradnji sa Mrežom mladih našeg medžlisa.

Prema Planu i programu rada Muftijstva sarajevskog svake godine se organizuje kamp za aktiviste Mreže mladih, s ciljem da se kroz Mrežu mladih jača zajednička vizija i djelovanje te sa se mladi pripreme za životne izazove koji ih očekuju u budućnosti. Kroz brojne sadržaje mladi Muftijastva sarajevskog imali su priliku uživati i u planinskom i ugodnom ambijentu kojeg Ponijeri nude.

-Na kampu prisustvuje omladina iz različitih gradova. Meni je ovo prvi put da prisustvujem ovom kampu, zaista je prelijepo. Posebno me raduje što je omladina susretljiva, aktivna i motivisana za rad, istakla je Medina Hadžić, edukatorica.

-Imali smo dvije korisne radionice, jedna je „Kako biti upsješan“, a druga „Liderstvo“. Mogli smo naučiti dosta novih i jako korisnih stvari za našu budućnost, istakao je Halid Mulalić iz Mreže mladih Sarajevo.

Kakanjski medžlis zajedno sa Muftijstvom sarajevskim veliku pažnju posvećuje mladima, njihovom odgoju i na različite načine nastoje ih u vremenu punom iskušenja usmjeriti u vjerske i edukativne sadržaje. U okviru edukativnog kampa mladi su imali priliku da upoznaju nove prijatelje, razmjene iskustva, unaprijede svoja znanja i vještine koje će im zasigurno biti od koristi.

-Drugi put sam ovdje. Prvi put sam ovdje bio krajem prošle godine sa našom kakanjskom Mrežom mladih. Upoznali smo mnogo prijatelja i ta prijateljstva nastavit ćemo i nakon završetka kampa, naglasio je Ahmed Alajbegović iz Mreže mladih Kakanj.

-Kroz ove radionice upravo ta naša različitost doprinosi uspješnosti i realizaciji ovih radionica koje nisu teške, nego bas suprotno, interaktivne i korisne za našu budućnost, istakla je Amna Husika iz Mreže mladih Kakanj.

-Meni nije prvi put da učestvujem u kampovima u organizaciji Muftijstva sarajevskog, međutim svaki put se izuzetno pozitivno iznenadim. Teme koje obrađujemo ovdje su one koje nisu vezane za obrazovni proces, istakla je Čehić Merjem iz Mreže mladih Breza.

Na kraju trodnevnog kampa svim učesnicima predstavnici sarajesvkog muftijstva i MIZ Kakanj uručili su Certifikate za učešće u kampu.

Continue Reading