Connect with us

KAKANJ

U Gradskoj biblioteci Kakanj upriličena promocija četiri romana bh. književnika Almina Kaplana

28.02.2024.
ntvic.ba (A.K.)

U JU Gradska biblioteka Kakanj sinoć je upriličena promocija četiri romana bh. književnika Almina Kaplana. Kaplan se u proteklim godinama dokazao kao izvanredan autor, jasno određenih ideja i različitih književnih formi.

Na književnoj večeri upriličenoj u JU Gradska biblioteka Kakanj promovisana su četiri književna djela, autora Almina Kaplana. Bh. književnik Almin Kaplan iz Stoca je nezaobilazan i autentičan pisac koji se u svojim djelima bavi svakodnevnim temama koje opisuju selo, život bh. građana, međuljudske odnose, izazove, porodicu, prijatelje zapravo sve one stvari sa kojima se običan čovjek susreće. Prepoznatljiv je po rečenicima i stihovima koje čitaocima omogućavaju da stvore sliku o onome što čitaju i u njima uživaju.

-To su knjige koje imaju zajedničku karakteristiku a to je da ih je napisao jedan pisac. Također one imaju i zajednički jezik kao i određene likove, kazao je za NTV IC Almin Kaplan, književnik i autor četiri romana.

Iako je vrijeme u kojem živimo užurbano i ispunjeno brojnim izazazovima, prema riječima Kaplana, ljudi najveći strah imaju od nepoznatog. Ovdje se prije svega misli na strah od budućnosti koja dolazi te da oko toga nije potrebno praviti dramu. I ovo, novo vrijeme je nečije djetinjstvo u kojem se stvaraju najljepše uspomene.

-Uvijek neko novo vrijeme i promjene su turbulentne i tjeraju nas da se čudimo i da se pitamo šta se to događa. Ono što je sigurno da mi ustvari ne razumijemo budućnost koja dolazi, dodao je Kaplan.

Almin Kaplan uvršten je u više antologija savremenog pjesništva i više puta je nagrađivan. JU Gradska bilblioteka na zahtjev svojih čitalaca upriličila je ovu književnu večer na kojoj su vjerni čitaoci Kaplanovih djela imali priliku da se upoznaju i druže s Kaplanom koji je prepoznatljiv po svom pisanju.

Continue Reading