Connect with us

KAKANJ

U kabinetu općinskog načelnika upriličen tradicionalni prijem za bivše načelnike i predsjednike Skupštine Općine Kakanj

15.04.2024.
ntvic.ba

Povodom Dana oslobođenja, Dana Armije R BiH i Dana općine Kakanj, općinski načelnik Mirnes Bajtarević u svom kabinetu danas je ugostio bivše načelnike Kaknja i predsjednike Skupštine opštine Kakanj. Okupljanje bivših načelnika tradicija je kojom se nastoji ukazati poštovanje ali i podsjetiti na njihov doprinos u periodu u kojem su obnašali funkcije načelnika i predsjednika Opštine.

Prijem za bivše načelnike i predsjednike Skupštine Općine Kakanj prilika je da se podjseti na aktivnosti koje su prvi ljudi Kaknja obavljali za vrijeme svojih mandata te ukaže na društvene, političke i druge okolnosti koje su tada vladale u Kaknju. Nekadašnji predsjednik Skupštine opštine Kakanj, Emir Omeragić istakao je da se napredak Kaknja vidi u svakom pogledu ali i to da obavljati funkciju prvog čovjeka lokalne zajednice nosi svoju težinu i odgovornost.

I nekadašnja načelnica Općine Kakanj, još uvijek jedina žena koja je obnašala jednu ovako važnu funkciju, istakla je da je napredak Kakanja itekako vidljiv posebno u ruralnim sredinama. To se prije svega odnosi na infratrukturne projekte koji za cilj imaju stvaranje što kvalitetnijih uslova za život njenih građana.

Na današnjem prijemu aktuelni načelnik svoje kolege upoznao je sa trenutnom situacijom po pitanju privrednih aktivnosti na kojima Općina radila, radi ili planira raditi te istakao najveće probleme i izazove sa kojima se građani Kakanja i danas sureću.

Bivši načelnici i predsjednici Skupštine, navodeći svoja iskustva tokom obnašanja ove najveće funkcije lokalnog nivoa vlasti,  dali su korisne savjete za rješavanje postojećih pomenutih problema i napredovanja naše lokalne zajednice na svim poljima.

Continue Reading