Connect with us

KAKANJ

U Kaknju pokrenuta humanitarna akcija prikupljanja novčanih sredstava za liječenje djevojčice Azre Zahirović

01.12.2023.
ntvic.ba (I.Š.)

U Kaknju je pokrenuta humanitarna akcija prikupljanja novčanih sredstava za liječenje djevojčice Azre Zahirović. Ovu akciju podržat će i Klub prijatelja Fondacije Muharem Berbić pa se nadaju da će se građani odazvati i dati svoj doprinos.

Azra Zahirović rođena je u oktobru prošle godine sa rijetkom dijagnozom Artogripoze koja pogađa jednu od 3.000 beba. Nakon liječenja u Bosni i Hercegovini, Azra bi svoje liječenje trebala nastaviti u Njemačkoj gdje joj je zakazan pregled u aprilu naredne godine. Prva neophodna operacija zakazana je za juni. Predračun za prvu operaciju iznosi 27.588 eura. Fondacija Muharem Berbić u subotu 02. decembra organizuje akciju prikupljanja novčanih sredstava za podršku liječenju malene Azre, te iz Fondacije pozivaju sve građane da se odazovu ovoj humanitarnoj akciji.

-Dragi naši sugrađani i sugrađanke, subota je dan za osmjeh. Ovom prilikom želim da vas pozovem da se pridružite našoj akciji prikupljanja sredstava za djevojčicu Azru Zahirović. Sutra od devet do 16 sati možete nas posjetiti u Klubu prijatelja FMB u ulici Rudarska 1. Sav prihod našeg ugostiteljskog objekta ćemo donirati za liječenje djevojčice. Hvala vam i vidimo se, poziv je koji je putem NTV IC uputila Adisa Muhedin, projektna asistentica u Fondacije Muharem Berbić Kakanj.

Malu ali odvažnu heroinu Azru Zahirović i njenu porodicu čeka težak i naporan period. Na svom putu liječenja i borbi za prve korake koje treba napraviti, potrebna joj je solidarnost sugrađana i dobrih ljudi. Ukupan iznos sredstava za proces liječenja je oko 100.000 eura. Kakanjci i Kakanjke su uvijek i za sve ljude znali i znaju pokazati humanost na djelu. Nadamo se da ona neće izostati ni ovoga puta i da će ovo malo biće, pored svih poteškoća koje su je zadesile na samom početku života, ipak vidjeti da postoje dobri ljudi koji je u njenoj borbi neće ostaviti samu. Budimo solidarni – za Azrin osmjeh.

Continue Reading