Connect with us

KAKANJ

„Učenici Kaknja za djecu Palestine“ – Vijeće učenika STŠ“Kemal Kapetanović“ organizovalo humanitarnu odbojkašku utakmicu

30.11.2023.
ntvic.ba (I.Š.)

Vijeće učenika STŠ“Kemal Kapetanović“ organizovalo je humanitarnu odbojkašku utakmicu „Učenici Kaknja za djecu Palestine“, a u povodu Međunarodnog dana solidarnosti sa palestinskim narodom. Utakmica je održana u Sportskoj dvorani Kakanj, a prihod od ulaznica uručen je Palestinskoj zajednici BiH, čiji je predstavnik prisustvovao utakmici.

Na humanitarnu odbojkašku utakmicu pozvani su svi direktori, učenici, roditelji, nastavnici, profesori osnovnih i srednjih škola u Kaknju kao i drugi zainteresovani građani. Cijena ulaznica nije određena, tako da svi koji su došli podržati ovu humanitarnu akciju mogli su dati dobrovoljni prilog. Prikupljeni novac biće proslijeđen djeci Palestine putem Udruženja Palestinske zajednice u BiH.

-Imamo i posebnu poruku koju želimo poslati ovom humanitarnom utakmicom. Želimo da kažemo da se suosjećamo sa našim vršnjacima i djecom u Palestini i sa svima onima koji gube živote u besmislu rata. Nadam se da ćemo se vidjeti u ljepšem vremenu i da neće biti rata, kazao je za NTV IC Adnan Muminović, učenik STŠ „Kemal Kapetanović“.

Solidarnost sa palestinskim narodom, a posebno sa palestinskom djecom koja svjedoče i koja su izložena različitim situacijama, opasnim po život, svakom Palestincu mnogo znači. BiH kroz vlastita ratna iskustva iz bliske prošlosti može razumjeti s čime se narod u Gazi suočava, a ova humanitarna odbojkaška utakmica samo potvrđuje tu činjenicu, kazao je predsjednik Udruženja palestinske zajednice u BiH.

-Svaka riječ podrške i solidarnosti nam puno znači. Djeca u ovoj humanitarnoj akciji učestvuju od srca, iskreno se suosjećaju sa djecom i svojim vršnjacima iz Palestine, nažalost imamo više od 8.500 hiljada ubijene djece koja više nikad neće kročiti u školu. Svaki podignuti glas i solidarnost nam puno znači jer nam je važno znati da nismo sami, kazao je za NTV IC Majed Maarouf, predsjednik Udruženja Palestinske zajednice u BiH.

U današnjim teškim vremenima, kada je važno govoriti istinu i stati uz nedužne, čak i onda kada to može biti opasno, i ovi mladi ljudi odlučili su solidarisati se sa svojim vršnjacima, sa mladim ljudima i djecom iz Palestine. Kakanj je još jednom, kao i uvijek do sada, pokazao humanost na djelu. A kada humanost živi i u srcima mladih, ostaje i nada da sutra svijet može biti bolje i sigurnije mjesto za svu djecu gdje god se ona nalazila.

Continue Reading