Connect with us

KAKANJ

U Kaknju potpisan ugovor o izvođenju radova na izradi i montaži nadzemnih dijelova podzemnih kontejnera i metalnih spremnika za otpad (VIDEO)

10.06.2024.
ntvic.ba (N.B.)

Danas su predstavnici JP „Vodokom“ d.o.o. Kakanj i kakanjske firme „ELEKTROVAR“ potpisali Ugovor o izvođenju radova na izradi i montaži nadzemnih dijelova podzemnih kontejnera i metalnih spremnika za otpad. Iz Budžeta Općine Kakanj za ovu namjenu je izdvojeno 120.000 KM.

U cilju unaprjeđenja komunalne higijene na području općine Kakanj u naredna dva mjeseca u užem gradskom i prigradskom području bit će izvršena zamjena i montaža nadzemnih dijelova sklopa podzemnih kontejnera i metalnih spremnika za otpad. 

-U narednih dva mjeseca ćemo zamijeniti sve nadzemne dijelove podzemnih kontejnera. I jedna ružna slika koja je trenutno u našem gradu, bit će promijenjena na jedan potpuno drugačiji način. Imat ćemo ljepši izgled podzemnih kontejnera, gdje će u suštini sve biti novo i funkcionalno. Nadam se da će to svima nama biti motiv, da radimo na poboljšanju komunalne higijene u Kaknju, kazao je za NTV IC Haris Veispahić, direktor JP „Vodokom“ d.o.o. Kakanj.

Iz JP Vodokom upućen je apel svim građanima da pravilno rukuju podzemnim kontejnerima, te da odgovorno vrše odlaganje otpada. Poseban apel upućen je nesavjesnim pojedincima koji prekopavanjem kontejnera, razbacivanjem smeća izvan prostora podzemnog kontejnera, te oštećenjima i devastacijom javne imovine, narušavaju komunalnu higijenu u gradu.

-Upućujem apel Policijskoj stanici Kakanj i nadležnim institucijama, prije svega inspekcijama, da navedena neodgovorna lica identifikuju i pokrenu postupke koji su u obavezi da pokrenu kada je u pitanju zaštita i njihove sigurnosti, ali i imovine građana općine Kakanj, dodao je Veispahić.

Iz Budžeta Općine Kakanj za zamjenu nadzemnih dijelova podzemnih kontejnera i metalnih spremnika za otpad je izdvojeno 120.000 KM.