Connect with us

KAKANJ

U mjesnoj zajednici Kučići zvanično otvoren novoizgrađeni vodovod

06.09.2023.
ntvic.ba (A.T.)

U mjesnoj zajednici Kučići zvanično je otvoren novoizgrađeni vodovod koji će snabdijevati vodom oko 120 domaćinstava ovog sela. Vrijednost projekta, kojeg su zajednički finansirali Općina Kakanj, Vlada ZDK i mještani, iznosi više od 400.000 KM.

Nakon što su godinama imali problem s nedostatkom pitke vode, naročito u ljetnom periodu, mještani mjesne zajednice Kučići, su 2019. godine započeli aktivnosti na rješavanju problema vodosnabdijevanja u ovoj mjesnoj zajednici. Kompletni radovi koji su obuhvatali nekoliko faza, završeni su, te su mještani konačno riješili dugogodišnji problem vodosnabdijevanja.

-Mi smo kompletne radove na izgradnji vodovoda završili za oko dvije godine. Rezervoar je završen i voda je obezbijeđena za ovaj dio sela Bijela njiva koji nisu mogli da se priključe na postojeći rezervoar zbog visinske razlike. Sad imaju svi vodu i oko 120 domaćinstava već koriste vodu a prijavljeno je 160 za korištenje. Mislim da rezervoar ima dovoljne količine vode i da neće više biti problema sa pitkom vodom u Selu Kučići, istakao je Ermin Hardauš, predsjednik MZ Kučići.

Za realizaciju projekta vodosnabdijevanja u mjesnoj zajednici Kućići sredstva su obezbijedili Vlada ZDK, Općina Kakanj, te mještani. Načelnik Općine Kakanj izrazio je zadovoljstvo realizacijom ovog veoma značajnog projekta.

-Ovo je ustvari primjer kako se tri strane mogu zajedno uključiti i investirati sredstva i konačno riješiti jedan od velikih problema u ovoj mjesnoj zajednici, naglasio je Mirnes Bajtarević, načelnik Općine Kakanj.

Izgradnja vodovoda u ovoj mjesnoj zajednici je od životne važnosti za mještane koji dugo vremena nisu imali pitku vodu.

-Ako nemaš vode i puta nemaš ni sela, tako da smo zadovoljni, jer iako sam ja imao svoju zasebnu vodu, opet je bilo problema s vodosnabdijevanjem, kazao je Senad Muflizović, mještanin MZ Kučići.

Na kraju su iz mjesne zajednice Kučići istakli da su u izgradnji vodovoda te pratećim aktivnostima, veliki doprinos dali mještani Kučića, koji su učestvovali u rješavanju dugogodišnjeg  problema vodosnabdijevanja.  

Continue Reading