Connect with us

KAKANJ

U OŠ „15. april“ Doboj održan bajramski koncert

05.04.2024.
ntvic.ba (A.K.)

U OŠ „15. april“ Doboj danas je održan bajramski koncert koji su pripremili članovi horske sekcije sa svojim nastavnicima. Uz ilahije i kaside učenici su poželjeli dobrodošlicu jednom od dva najvažnija blagdana muslimana, Bajramu.

Bajramski koncert u OŠ „15.april“ Doboj realizuje se već drugu godinu s ciljem da se uposlenicima škole, učenicima i njihovim roditeljima uljepšaju i upotpune blagdanski dani. Za učenice, članice horske sekcije ovaj koncert prilika je da daju svoj dopinos u obilježavanju muslimanskih blagdana.

-Učesnica sam ovog bajramskog koncerta koji se u našoj školi realizuje već drugu godinu s ciljem obilježavanja ramazasnkog Bajrama i podsjećanja ljudi koliko je to poseban i važan blagdan za sve muslimane, istakla Lamija Sikira, učesnica koncerta.

-Čast i zadovoljstvo mi je učestvovati u ovako lijepom koncertu i na taj način obilježiti zadnje dane ramazana i dočekati Bajram, istakla je Aida Ganibegović, učesnica koncerta.

U ugodnoj atomsferi, posebno pripremljenoj secni koja je obogaćena tradicionalnim, bosanskim motivima učestvovao je veliki broj učenika ove škole. Obzirom da se radi o članovima horske sekcije bila je ovo prilika i da publici pokažu ono što su vrijedno vježbali u proteklom periodu.

-Prošle godine se javila ideja da organizujemo jedan ovakav događaj. Veoma je važno da učenici shvate koliko su naši blagdani važni. Pripremili smo i posenu scenu koja je obogoaćena bosanskom sofrom i tradiconalnim motivima. Osim učenika i naši nastavnici  kao i menadžment škole dali su veliki doprinos u organizaciji ovog koncerta, istakla je Mevluda Hasanspahić, nastavnica Islamske vjeronauke.

Bajramski koncert bio je prilika da svi zajedno uz inetrpretacije ilahija i kasida i horske izvedbe uživaju u nadolazećim danima, najvećeg mulimanskog blagdana.

Continue Reading