Connect with us

KAKANJ

U Osnovoj školi „Hamdija Kreševljaković“ upriličen Proljetni školski bazar, prikupljena sredstva namijenjena za uređenje školskog dvorišta

06.06.2023.
ntvic.ba (I.S.)

U Osnovoj školi „Hamdija Kreševljaković“ upriličen je Proljetni školski bazar na kojem su učenici zajedno sa nastavnicima izložili svoje kreacije, koje su uz mnogo truda i pažnje stvarali tokom cijele godine. Sva prikupljena sredstva od školskog bazara biti će utrošena za uređenje školskog dvorišta.

Proljetni školski bazar organizovali su učenici OŠ „Hamdija Kreševljaković“ koji su marljivo radili, kako bi kreativnim rukotvorninama privukli što više kupaca, te na taj način dali svoj doprinos uređenju školskog dvorišta. Na prodajnom bazaru svoje radove predstavili su učenici od prvog do devetog razreda uz podršku roditelja, kako bi ponuda bila što raznovrsnija.

-Evo imati ćete priliku da vidite da je sve zaista na visokom nivou , da su se djeca odazvala, majke da su se odazvale , da su bile vrijedne, da su kuhale i da je u ponudi slatki meni i slani meni, rukotvorine. Djeca su pokazala i svoje umjeće, svoj talenat i želju prvenstveno da pomognu  školi, pomognu sebi i sutra mnogim genaracijama koje nam dolaze, istakla je Dalila Rajkić, direktorica O.Š „Hamdija Kreševljaković“  Kakanj.

Bazar su podržali i brojni građani Kaknja koji su na izložbenim štandovima mogli kupiti kolače, sokove, igračke nakit i brojne  zanimljive ručne radove. Učenice devetog razreda su ovom prilikom, pored neizostavnog slatkog menija,  predstavile ručno izrađene ukrase za kosu.

 -Na današnjem bazaru imali smo prodaju kolača, to je nešto standardno, također smo sa nastavnicom ranije , mi djevojčice smo izrazile želju da šijemo, tako da smo to spojile, i sašivale smo lastikice i neke trakice za kosu koje su sada moderne. Prodavali smo također i cvijeće, koje smo zasadili malo ranije , tu smo dječake uključile da se nauče o tim baštanskim poslovima, istakla je učenica Adna Bjelopoljak.

Prodajni Bazar u ovoj školi nastao je na inicijativu Vijeća roditelja ove škole, koji su se uključili u organizaciju i pripremu sadržaja kako bi pomogli učenicima da obogate svoju ponudu. Bazar je bio prodajnog karaktera, a ono što ga čini posebnim je činjenica da će sva prikupljena sredstva biti utrošena za uređenje školskog dvorišta kako bi  učenici ove škole dobili ljepšali prostor za igru i druženje.  

Continue Reading