Connect with us

KAKANJ

Učenik devetog razreda OŠ „15 april“ Doboj Kakanj Dženan Jašarspahić plasirao se na juniorsku matematičku olimpijadu (VIDEO)

14.05.2024.
ntvic.ba (A.T.)

Na nedavno održanom Federalnom takmičenju iz matematike za učenike osnovnih Škola, kakanjac Dženan Jašarspahić ostvario je izuzetan uspjeh, te se plasirao na juniorsku matematičku olimpijadu Bosne i Hercegovine. Inače, Federalno takmičenje je održano na Prirodno – matematičkom fakultetu u Sarajevu.

Na nedavno održanom Federalnom takmičenju iz matematike za učenike devetih razreda, kakanjac Dženan Jašarspahić, učenik OŠ „15 april“ Doboj, osvojio je osmo mjesto, te se plasirao na juniorsku matematičku olimpijadu Bosne i Hercegovine. U veoma jakoj konkurenciji od 41 učesnika, Jašarspahić je ostvario veliki uspjeh.

-Baš je bilo izazovno na Federalnom takmičenju i ovo mi je već treći put da sam učestvovao. Ove godine mi se posrećilo i najdrža mi je podrška koju svakodnevno dobijam. Nastavnici su mi mnogo pomagali, razrednik i direktorica Škole su me oslobađali nastave, vježbao sam, išao sam i na neke matematičke kampove, tako da sam ostvario uspjeh, kazao je za NTV IC Dženan Jašarspahić, učenik OŠ „15 april“ Doboj

Obzirom da je ostvario svoj cilj na Federalnom takmičenju, Jašarspahića u narednom periodu očekuje juniorska matematička olimpijada Bosne i Hercegovine. Zanimalo nas je kakva su njegova očekivanja i na koji način se priprema za ovo prestično takmičenje. 

-Što se tiče olimpijade, ima mnogo faktora i iznenađenja, ja ću raditi, trudit se. Olimpijada će biti održana sljedeće sedmice u subotu 25. maja u Doboju. Ove i sljedeće sedmice neću ići u školu, pa ću se pripremat što više budem mogao, dodao je Jašarspahić.

Kako je već rekao Dženan Jašarspahić, intenzivno će se pripremati za matematičku olimpijadu, kako bi u najboljem svjetlu predstavio sebe, ali i grad iz kojeg dolazi. Na kraju treba reći da je Jašarspahić i član orkestra Rudarske glazbe.

Continue Reading