Connect with us

ZE-DO KANTON

Upriličen ispraćaj 28. generacije maturanata i maturantica medrese „Osman ef. Redžović“

13.05.2023.
ntvic.ba (A.T.)

Jučer je u Visokom upriličen ispraćaj 28. generacije maturanata i maturantica medrese „Osman ef. Redžović“. Svoje srednjoškolsko obrazovanje u ovoj školi završilo je ukupno 60 učenika. Za učenike generacije proglašeni su Davud Isaković i Hatidža Ibrahimspahić.

Maturanti medrese „Osman ef. Redžović“ dočekali su trenutak u kojem se opraštaju od svoje škole u kojoj su četiri godine sticali znanja i provodili lijepe srednjoškolske dane. Svečanim defileom ulicama Visokog, upriličen je ispraćaj još jedne generacije maturanata ove škole.

U ovoj generaciji maturanata, najuspješniji učenici su Davud Isaković i Hatidža Ibrahimspahić. Isaković je  tokom školovanja u medresi uspio kompletirati i učenje Kur“ana napamet.

-Kao učenik generacije mogu da kažem da mi je iznimna čast što sam prvi među jednakima u ovoj 28 generaciji, koja pokazuje izuzetan potencijal, istakao je Davud Isaković, učenik generacije Medrese „Osman ef. Redžović“.

Hatidža Ibrahimspahić naglašava da medresa učenicima pruža različite mogućnosti za napredovanje i usavršavanje u raznim oblastima života. Također je istakla da će joj školovanje u medresi ostati u lijepom sjećanju.

-Bilo je i teških trenutaka tokom školovanja u Medresi, međutim mnogo je više bilo sretnih trenutaka. Bilo mi je teško odvojiti se od porodice obzirom da je Medresa škola internatskog tipa, ali uspjela sam sve to prevazići, naglasila je Hatidža Ibrahimspahić, učenica generacije Medrese “Osman ef. Redžović“.

Govoreći o ovogodišnjoj generaciji maturanta, direktor medrese „Osman ef. Redžović“ je izrazio zadovoljstvo činjenicom da je ovo prva generacija maturanata sa tri odjeljenja, te dodao da su ovi mladi ljudi spremni za nove životne izazove.

-28. generacija maturanata upisana školske 2019. -2020. godine je prva generacija sa tri odjeljenja. Sretni smo što ovih 60 maturanata i maturantica izlaze iz Medrese obogaćeni stručnim i općim znanjem, moralnim vrlinama, puni snage i entuzijazma za nastavak obrazovanja i za gradnju naše domovine, poručio je Dženan Handžić, direktor Medrese „Osman ef. Redžović“.

Nakon završetka medrese, pred ovim mladim ljudima su novi izazovi. Obrazovanje i vještine koje su stekli tokom školovanja u ovoj obrazovnoj ustanovi nastojat će iskoristiti u ostvarivanju svojih daljih ciljeva.

Continue Reading