Connect with us

SERVISNE INFORMACIJE

Jutarnja magla na dionicama uz rijeke Bosnu i Lašvu, i ponegdje u Hercegovini

30.10.2023.
ntvic.ba

Povoljni vremenski uslovi za ovo doba godine pogoduju nesmetanom saobraćanju na putevima u Bosni i Hercegovini. Jutarnje magle ima na dionicama uz riječne tokove, a izdvajaju se dionice uz rijeke Bosnu i Lašvu, kao i ponegdje u Hercegovini.

Vozačema se savjetuje da voze maksimalno oprezno i da obavezno drže odstojanje između vozila. 

Iz IC BiHAMK-a podsjećaju, da je od 01. novembra na snagu stupa zakonska odredba o obaveznom posjedovanju zimske opreme na putevima u Bosni i Hercegovini. 

Na dionici magistralnog puta Konjic-Jablanica izvode se radovi u mjestu Lendava, zbog čega je svakim danom, od 07:30 do 16 sati, saobraćaj regulisan semaforima, uz naizmjenično propuštanje vozila.

Sanacioni radovi izvode se i na dvije lokacije magistralnog puta M-4. Radovi u Sižju (Lukavac-Gračanica) izvode se svakim danom u vremenu od 08 do 16 sati, uz regulisanje saobraćaja semaforima. A na dionici Tuzla-Kalesija, radovi su u mjestu Miljanovci, pa se svakim danom (osim nedjelje) od 08 do 17 sati saobraća usporeno-jednom trakom.

Na magistralnom putu Semizovac-Olovo-Kladanj na nekoliko lokacija izvode se sanacioni radovi, pa se na tim dionicama saobraća usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Zbog neophodnih radova, obustavljen je saobraćaj na mostu na ilidži (M-5 Stup-Blažuj), pa se saobraćaj preusmjerava kroz naselje Lužani.

Na graničnim prelazima promet putničkih vozila protiče uz kraća zadržavanja.

Continue Reading