Connect with us

ZE-DO KANTON

KBZ: Do daljnjeg zabranjene posjete Odjelu pedijatrije

06.01.2023.
FENA

Kantonalna bolnica Zenica, zbog pogoršane epidemiološke situacije, do daljnjeg je ukinula posjete na Odjelu pedijatrije – potvrdio je u izjavi za Fenu pomoćnik direktora za medicinske poslove dr. Kasim Spahić.

Značajano povećanje broja pacijenata sa virusnim infekcijama, dodaje Spahić, bilo je povod da načelnica tog odjela Emira Gasal – Gvozdenović zatraži da se ukinu posjete pacijentima.

– Odjel pedijatrije je, zbog povećanog broja virusnih infekcija i hospitalizacija, uglavnom popunjen. Posjete su veliki rizik da se unesu nove infekcije na odjel pa smo se odlučli na ovakav, više preventivan korak – ističe Spahić.

On napominje kako toplo vrijeme, sezonska gripa i povećan broj virusnih infekcija, ali još i prisustvo koronavirusa, zahtijevaju dodatni oprez.

– Trenutno imamo osam pacijenata koji su hospitalizirani zbog infekcije Covida-19, od kojih je jedan od jučer i na respiratoru. Ponovo je otvoren Odjel intenzivne njege za Covid-19. Čini se da se blago povećava broj zaraženih pa se može očekivati da uskoro budu zabranjene posjete i pacijentima na drugim odjelima – najavljuje Spahić.

Continue Reading