Connect with us

ZE-DO KANTON

MUP ZDK: Vijesti 122 za 28.12.2022. godine

29.12.2022.
ntvic.ba

JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u šest slučajeva.

U navedenim događajima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Zenica

Dana 28.12.2022 godine, oko 16.10 sati, u ulici Zmaja od Bosne, izvršeno je krivično djelo “Teška krađa” u podrumske prostorije vlasništvo M.M. iz Zenice. Tom prilikom otuđena je brusilica, bušilica i elektro kablovi. Rad na dokumentovanju krivičnog djela su nastavili istražitelji Odsjeka krminalističke policije Policijske uprave I, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA
Tešanj

Dana 28.12.2022.godine, u 20,55 sati, u mjestu Marin Han, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj je učestovalo putničko motorno vozilo marke “VW-Golf”, kojim je upravljao F.N. iz Tešnja i putničko motorno vozilo marke “Škoda”, kojim je upravljao K.N. iz Tešnja. Tom prilikom oba vozača i suvozač iz vozila “Škoda”, J.H. iz Tešnja, su zadobili lakše tjelesne povrede, dok je suvozač iz vozila “VW-Golf”, P.D. iz Doboja, zadobila teže tjelesne povrede. Izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se još sedam saobraćajnih nezgoda u kojima nije bilo povrijeđenih lica dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Continue Reading