Connect with us

KAKANJ

Članovi sekcije „Volonteri na djelu“, OŠ „Mula Mustafa Bašeskija“ Kakanj, realizovali humanitarnu akciju za pomoć narodu Palestine

13.11.2023.
ntvic.ba (A.T.)

Sekcija Osnovne škole „Mula Mustafa Bašeskija“ Kakanj, „Volonteri na djelu“ realizovala je humanitarnu akciju prikupljanja finansijskih sredstva za pomoć narodu Gaze. Na ovaj način i učenici i nastavnici ove škole dali su svoj doprinos humanitarnim akcijama koje za cilj imaju obezbijediti sredstva za pomoć narodu Palestine.

Učenici kakanjske Osnovne škole „Mula Mustafa Bašeskija su u okviru sekcije „Volonteri na djelu“ zajedno sa svojom nastavnicom realizovali humanitarnu akciju za pomoć narodu Palestine. Pored učenika i nastavnika ove škole, svoj doprinos u realizaciji ovih aktivnosti dali su i roditelji. Voditeljica sekcije, nastavnica Amela Hadžić je istakla da je zadovoljna odzivom.

-Ovu humanitarnu akciju smo započeli sa učenicima šestog i devetog razreda u mojoj smjeni. I onda su učenice predložile da pitamo direktoricu možemo li u cijeloj školi realizovati akciju putem oglasa, kako bi se svi uključili. I direktorica je to dozvolila. U ovoj akciji su učestvovale i naše područne škole, tako da je odziv bio veliki i ja sam prezadovoljna, istakla je za NTV IC Amela Hadžić, nastavnica Islamske vjeronauke.

Učestvovajući u ovoj humanitarnoj akciji u proteklih desetak dana, učenici su pokazali humanost, ali i empatiju i solidarnost prema narodu Gaze.

I ova kao i sve dosadašnje humanitarne akcije, ne samo u Kaknju nego i u Bosni i Hercegovini, pokazale su da su ljudi spremni pomoći narodu Palestine u skladu sa svojim mogućnostima, jer naše malo nekome znači mnogo.

Continue Reading