Connect with us

KAKANJ

Počinju prednovogodišnji sadržaji u Kaknju: „Kakanjska zimska čarolija 2022“

ntvic.ba (A.K.)

„Kakanjska zimska čarolija“ Kakanj 2022 novogodišnji je program koji će u Kaknju trajati od 27. do 30. decembra i koji će ponuditi brojne i bogate sadržaje za sve generacije. Organizatori novogodišnjeg programa su Općina Kakanj i JU KSC Kakanj. Ove godine umjesto javnog dočeka Nove godine sredstva planirana za ovu namjenu bit će preusmjerena najugroženijoj kategoriji društva, kakanjskim penzionerima.

– I ove godine smo odlučili da nećemo praviti svečani doček Nove godine jer smo planirali taj dio sredstava, u vremenu inflacije, iskoristiti da pomognemo Udruženju penzionera/umirovljenika Općine Kakanj. I do sada je to Udruženje bilo tretirano sa određenim iznosom, a sada smo taj iznos povećali želeći na ovaj način da pomognemo tu, usudio bih se reći, najugroženiju kategoriju naših stanovnika. Cilj je da pomognemo koliko možemo u vremenu svakodnevnih poskupljenja – istakao je Mirnes Bajtarević, načelnik Općine Kakanj.

Iako su sredstva u iznosu od 45.000 KM preusmjerena, to ne znači da u Kaknju neće biti novogodišnjih sadržaja. „Kakanjska zimska čarolija“ Kakanj 2022 novogodišnji je program koji će u Kaknju trajati od 27. do 30. decembra i koji će ponuditi brojne i bogate sadržaje za sve generacije. Akcenat je stavljen na sadržaje namijenjene najmađima.

– Svečanost koja će obilježiti prednovogodišnji program jeste novogodišnji igrokaz i dodjela paketića za korisnike Dnevnog centra za djecu sa posebnim potrebama Dobrinje. Cilj ove aktivnosti je da pošaljemo poruku da smo svi jednaki bez obzira da li imamo neke poteškoće ili ne – naglasio je načelnik Bajtarević.

JU KSC Kakanj već dugi niz godina zajedno sa Općinom učetvuje u kreiranju nekoliko bitnih događaja za Kakanj.

– U sklopu ove „Kakanjske zimske čarolije“ imamo tri koncerta, tri pozorišne predstave, mnoštvo radionica, razne vrste programa za djecu. Imat ćemo i ono što je njima najdraže dodjelu paketića, slatkiša i nagrada – kazao je Mirza Mušija, direktor JU KSC Kakanj.

Pored Općine Kakanj i JU KSC značaj dio aktivnosti „Kakanjske zimske čarolije“ realizuju Centar za ekologiju i održivi razvoj općine Kakanj, te Nevladina organizacija „Alternative“.